Pro správné fungování tohoto webu je zapotřebí mít v prohlížeči povolen JavaScript.
Zákaznická podpora:608067463info@4bambini.cz

Proč je hra tak důležitá?

Naše děti vyrůstají v době, kdy je moderní technika obklopuje ze všech stran. Ovládají velmi dobře počítače, tablety, telefony a někdy u nich tráví i celé hodiny. Jen se podívejme kolem sebe, když třeba sedíte ve vlaku. Všude jsou děti i dospělí, kteří drží v ruce mobil a neustále ho sledují. Přicházíme o čas strávený společně. Zkusme to změnit! Dokážete vypnout telefon, počítač či televizi a začít něco hrát?

Proč je hra vlastně tak důležitá? 

Hra je nejpřirozenější forma výuky, která rozvíjí psychické a fyzické dovednosti dítěte. Pomocí společenské hry můžeme děti vzdělávat a představit jim situace běžného života jednodušeji a zábavněji, než pouze nucenou výukou. Školu hrou a přirozené učení propagoval již J. A. Komenský. V dnešní době ho skvěle naplňují hry 4bambini Nešťourej se v nose a Dávej bacha.

 

 

Rozvíjejte emoce a motivaci

Děti od narození nevědí, co je to prohra. To, že život přináší nejenom výhry, ale dost často i prohry, je musíme naučit. Přirozeně rády vyhrávají, ale nemohou vyhrávat za každých okolností. Učme je již od malička vyrovnat se s neúspěchem, radovat se z úspěchu a těžit ze svých chyb. Na druhou stranu nesmíme zapomínat, že každá prohra mrzí. Musíme svého malého hráče utěšit a povzbudit, abychom ho neodradili! "Vzpomínám si, jak se mi vrhaly slzičky do očí při každé prohře! Dnes vím, že každá prohra mi něco dala a zároveň i posílila", dodává Kristýna Křížová, spolumajitelka 4bambini. Při společném hraní rozvíjíme v dítěti jeho osobnost, emoce a motivaci něčeho dosáhnout. S nejmenšími dětmi můžete hrát třeba hru Honem zpátky do ohrádky, která je koncipovaná právě tak, aby z hlediska náročnosti rostla s dětmi - od jednodušší verze po náročnější.

Hra Honem zpátky do ohrádky  

Buďme spolu!

Společenské hry jsou tmelem rodiny. Je to ideální forma, jak spolu trávit volný čas. Pamatujete si, kdy jste si naposledy sedli ke stolu s dětmi a zahráli si nějakou hru? Hrát mohou všichni – malí i velcí. Odložte na moment své telefony a věnujte svůj čas těm, kteří naši pozornost potřebují. Nezapomeňte, že život je jeden a rychle utíká. Děti rychle odrostou, odejdou a my budeme možná ti poslední, kdo je bude zajímat. Tak si ten společný čas pořádně užijme!