Pro správné fungování tohoto webu je zapotřebí mít v prohlížeči povolen JavaScript.
Zákaznická podpora:608067463info@4bambini.cz

Nová hra Pekelné učení s Čertíkem Kvítkem je na světě!

Společenské hry 4bambini se rozrůstají o další kousek, který bude dělat radost dětem i dospělým. Tentokrát jsme se zaměřili na procvičování vyjmenovaných slov a určitě nám dáte za pravdu, že vyjmenovaná slova jsou opravdu zapeklitá a řadu z nás kdysi pořádně potrápila. Náš mateřský jazyk, čeština, je krásný, ale není to nic jednoduchéhoPokud ji dětem podáte hravou formou, zjistíte, že není až tak těžká jak se zdá.

 

certik_kvitko_kolaz

 

Nová hra Pekelné učení s Čertíkem Kvítkem: Vyjmenovaná slova je určena pro děti školního věku. Hra vznikla ve spolupráci s úspěšnou a oblíbenou autorkou cvičebnic a knížek pro děti Romanou Suchou. Obsahem navazuje na cvičebnici Vyjmenovaná slova s čertíkem Kvítkem a zábavnou formou vede žáky k pochopení a osvojení vyjmenovaných slov. Autorce se povedlo zkombinovat "biflování" a hravost. Milý rozhovor s autorkou si můžete přečíst zde.

Kristýna Křížová, máma tří školních dětí a zakladatelka Agátina světa, říká: "Když nás oslovila paní Romana Suchá, že by s námi chtěla vydat hru zaměřenou na vyjmenované slova, byli jsme velmi potěšeni a s radostí jsme souhlasili. Pak nastalo období hledání té správné formy: mezi námi, autorkou a ilustrátorem proběhlo mnoho emailů a telefonátů. Teď už se Kvítko konečně zhmotnil a opustil tiskárnu a my vám můžeme odhalit naše společné tajemství." 

 

IMG_00_Fotor

 

Čertík Kvítko a jeho 12 zapomnětlivých strejdů čertů oproti původnímu vzhledu dostaly novou podobu. Vytvořil je ilustrátor a kreslíř Jan Pomykač a hře dodal skvělou hravou podobu a jiskru. Jan Pomykač nám prozradil, že ho práce na hře velmi bavila, vymýšlení a kreslení čertů si doslova užíval. "Začátek nebyl jednoduchý. Jasnou představu jsem neměl, to vlastně nemám nikdy. Ten proces vzniku charakteru postavy má dvě roviny: abstraktní, tedy nějaký pocit, nálada, jaká by měla z postavy vyzařovat, a rovina konkrétní, což jest moment, kdy vezmu tužku a začnu si skicovat. Vlastně hodně skicovat. A pak ještě více skicovat. Tak dlouho, než se z těch různých čertích kluků vyloupne ten pravý Kvítko. To si pak řeknu: "Hele ho, kluka! To je on, tohle bude Kvítko!" A je na světě. Sympatický, nebojácný, přirozeně chytrý a veselý rarach. Stejně tak vznikali i jeho čertí strýčkové, pekelníci.", dodává Jan.  

 Kvitko1

 

Postavička čertíka Kvítka se nám moc líbí a určitě okouzlí všechny malé školáky a školačky. Ale mnohem více budou děti zbožňovat kartičky pekelných strýčků. Najdou si svého oblíbence, o kterého se budou rvát. Za přečtení určitě stojí i rozhovor s ilustrátorem hry.

 

Jak se hraje hra, která učí vyjmenovaná slova? 

Hra má jednoduchá pravidla, obsahuje 168 ilustrovaných kartiček s otázkami na vyjmenovaná slova. Je určena pro dva až čtyři hráče. Každý hráč obdrží pekelnou destičku, kterou si položí před sebe. Figurku postaví na start neboli vstup do pekla a hra může začít. Hru zahájí hráč hodem kostkou a posune svoji figurku na herní desce o příslušný počet políček. Na hrací desce jsou políčka s číslicí nebo s čertíkem Kvítkem. Pokud hráč vstoupí na políčko s číslicí např. 3, vezme si z balíčku přesně 3 kartičky a odpovídá na záludné otázky. Za každou správnou získá žhavý uhlík, které poté smění za kartičku čerta. Políčka s čertíkem Kvítkem ukrývají vzkaz od čertíka a hráč postupuje podle pokynů. Cílem hry je získat co nejvíce postaviček čertů.      

Certi-stryci