Pro správné fungování tohoto webu je zapotřebí mít v prohlížeči povolen JavaScript.
Zákaznická podpora:608067463info@4bambini.cz

3 tipy, jak naučit děti hrát společenské hry

3 tipy, jak naučit děti hrát společenské hry

 
Společenské hry – je jedno, jestli deskové nebo karetní – jsou tmelem rodiny. Krabička s pár obrázky a figurkami nabízí rodině spoustu legrace i poučení. A to nejen pro děti, uvidíte.
 

1. tip: Jak začít s nejmenšími dětmi (od cca. 2,5 let)

Vyberte velmi jednoduchou hru a nejprve děti seznamte s obrázky. Hrajte si s hrou jen tak. Skvělá je například hra Kde a jak žijí zvířátka. Prohlížejte si s dětmi velké ilustrované desky s prostředím, kde žijí zvířátka, a jednotlivé kartičky. Pojmenovávejte vše, co na obrázcích vidíte.
 

 11162

Postupně zapojujte herní prvky. Nejprve jen s několika kartičkami, později se všemi. Nakonec budete hrát na rychlost a postřeh.

Co se děti naučily: procvičily trpělivost soustředit se na společnou činnost, pochopily, že existují pravidla, podle nichž se hraje, a objevily sladkou chuť výhry i fakt, že prohra není nic strašného.

 

2. tip: Rozjeďte to a bavte se!

Vyberte některou z akčních her, založených na postřehu či rychlé paměti. To jsou oblasti, ve kterých děti na rozdíl od nás, dospělých, excelují. Hry, které trvají 10 – 20 minut a dávají dětem velkou šanci na úspěch, je budou zaručeně bavit. Skvělé na těchto hrách, třeba na hře Sardinky, je, že je snadno zabalíte i s sebou na cesty. Vyplníte tak jimi i dlouhé chvíli třeba ve vlaku nebo v čekárně u lékaře.

 

3. tip: Pusťte se do hravého poznávání

Hry se u vás v rodině usídlily? Skvělé! Pojďte zase o krůček dál! Hry jsou také výborný prostředek, jak nasytit dětskou zvídavost a zvědavost. K tomu se vám budou hodit třeba hry Nešťourej se v nose nebo Dávej bacha. Nabízí dětem různé situace, které znají nebo mohou znát ze svého života. Jste již sehraná partička, takže se můžete pustit do objevování. Užijte si je!

banner_hlavni_DB

banner_hlavni_NSVN